A fűszeres paradicsom szószok mindig kísérletezésre csábítanak. Ez a mostani BBQ szósz finom lett, de lehet még mélyíteni az ízét.
A mostani receptje a következő:
2 ek. olajon megfonnyasztunk 1 nagy fej finomra aprított hagymát, egy almát lereszelve, és 2 gerezd fokhagymát.
Mikor üvegesre pirult, hozzáadtam 2 ek. piros fűszerpaprikát, 1 tk. mustárt, 2 evőkanál sűrített paradicsomot, 4 evőkanál barna cukrot, és 2 ek.csemege "Piros Aranyat". Sóztam, borsoztam. Beleöntöttem egy konzerv hámozott paradicsomot. Hagytam rotyogni jó 20 percet. Végül egy adag balzsamecettel állítottam be az édes és a savanyú ízeket. Botmixer adta meg a végső állagot.
Ki-ki ízlése szerint harmonizálja az ízvilágot, hiszen a családom minden tagja mást tett hozzá. A só nagyon fontos, hogy az egyensúly tényleg beálljon.
A hűtőben a következő napra finoman összeértek a különböző hozzávalók.