Végre sikerült rátalálnom a receptjére a svéd ropogós kenyérnek Mókuslekvár oldalán.
Nálunk most teljes kiőrlésű búzaliszttel, és rozsliszttel készült.
- 2 dl teljes kiőrlésű rozsliszt (125 g)
- 1,5 dl teljes kiőrlésű búzaliszt (100 g)
- 1 dl teljes kiőrlésű zabpehely (45 g)
- 1 dl lenmag
- 1 dl napraforgómag
- 1 dl szezámmag (magok összesen: 200 g)
- 1,5 kk. só
- 1 tk. sütőpor
- 1 dl olaj
- 2 dl víz
Megtoltuk egy kis tökmaggal, és egy kis búzacsírával.
Összeállítjuk a tésztát. Érdemes akár 1 órára hidegre tenni.
Vékonyra nyújtjuk, segítség, ha két sütőpapír között, ahogy az eredeti recept tanácsolja.
Az a jó ebben a receptben, hogy nyugodtan hagyhatjuk, hogy a gyerekek vágják fel a tepsiben. A textúrája eleve rusztikus, kit érdekel, ha darabok nem lesznek szabályosak.
170 fokon fél órát sütjük.
Már a második adag sül 2 nap alatt, mert a családom ropiként eszi. :-)
Éljenek az egészséges ropogtatnivalók!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!