Tej sűrűség
2017. február 20. írta: Alkotó Részecskék

Tej sűrűség

Sűrűséggel foglalkozunk. A tejet vesszük alapul.

Ehhez öntöttünk különböző folyadékokat: olajat, vizet, szörpöt, mosogatószert, mézet.

milkro1.jpg

Vizsgáljuk, hogy melyik anyag könnyebb vagy nehezebb, sűrűbb vagy kevésbé sűrű, mint a tej.

Megbeszéljük, hogy a sűrűbb folyadék a tej alatt helyezkedik el, a kevésbé sűrű, pedig úszik a felszínén.

milkro3.jpg

Szépen elkülönült a szörp és a méz. Látszik, hogy alul képez egy réteget.

milkro2.jpg

A mosogatószer látszik, hogy kissé keveredik a tejjel, de nehezebb anyag. Az olaj az egyetlen a (felsoroltak közül), amelyik úszik a tej tetején.

Megállapítottuk, hogy a víz az öntés intenzitása miatt rögtön elegyedik a tejjel. Megbeszéljük, hogy elméletileg a tej lenne a nehezebb, ha nagyon óvatosan tudnánk önteni a vizet.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr8312276263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása