Keresem mindig, hogy milyen uzsonnát adjak a gyerekeknek. Tartalmas legyen, de mégse unalmas szendvics.
Az is kérdés, hogy ne kelljen belőle egy teljes tepsivel sütni, mert legyen friss és ne unják meg.
Gofri sütős receptet találtam már sokat, de sósat még nem próbáltam:
Íme egy kísérlet, azt gondolom, hogy recept elég jól variálható:
Nagy adag: 2,5 dl-es bögrével mérendő + 3 tojás
Kis adag: kávés csésze, + 1 tojás és csökkentettem hozzá a többi hozzávalót - 6 db lett belőle.
2 csésze liszt ( lehet variálni 1 csésze teljes kiörlésű, 1 csésze sima -ki mit használ), 2 tk. sütőpor, 1tk. szódabikarbóna, 1 tk só, bors, 3 tojás, 5 evőkanál olvasztott vaj, 2 csésze joghurt, 1 csésze reszelt sajt, 1 csokor zöldfűszer, vagy apróra vágott zöldhagyma
Összekeverjük, jó sűrűnek kell lenni a tésztának.
Gofrisütőben sütjük, legmagasabb fokozaton.
Mi tejföllel kentük meg, és salátával, reszelt sajttal, paradicsommal ettük.
Jó kísérletezést!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!