Kísérleteim

Alkotó Részecskék

Nagymama szilvalekvárja modernül - kipróbálva

2016. augusztus 29. - Alkotó Részecskék

A Fodrinéninktől kaptam még tavaly a receptet, és ki akartam próbálni.

Végy 4-5 kg jó érett szilvát. Na itt hibádzik kicsit, mert amit kaptam, nem volt jó érett, így módosítani kellett a recepten.

szleki2.jpg

Magozd ki a szilvát, felezd el. Ehhez használj némi kamasz segítséget!

szleki1.jpg

Kenj ki egy tepsit 20%-os ecettel, majd csorgass rá egy ujjnyi vizet. Tedd rá a szilvákat, és érettségi foktól függően kicsit rövidítve - nyújtva az időket süsd sütőben.

Én 180 fokon sütöttem 2 órán át, majd 1 órán keresztül 160 fokon légkeveréssel. Ekkor megkóstoltam, és a 4.5 kg szilvához adtam 30 dkg cukrot (kicsit savanykásnak éreztem).

Ezután néha átkeverve még 2 órát sütöttem 160 fokon légkeveréssel.

szleki3.jpg

Isteni sűrű lett, és ami fő, nem égett le!

Tipp:

Az időket érdemes rá-rákukkantva az érettségi fokhoz igazítani, és a cukor mennyiségét is. Ha jó érett, lehet, hogy cukor sem kell hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr4711660146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.