Immunerősítő spórolós vacsora - tormás sonkatekercs
2020. március 21. írta: Alkotó Részecskék

Immunerősítő spórolós vacsora - tormás sonkatekercs

Nagyanyáink bölcsessége

Az a kérdés, hogy a "Maradj otthon" időszakban mennyire kezd spórolni az ember (lánya) már a kezdeti időkben?

Vagy még nagyjából tele a kamra még nem foglalkozunk ezzel?

Nekem már egy kicsit kezd ráállni az agyam, hogy mit lehet még a szokottnál is ügyesebben, változatosabban hasznosítani.

Ma kaptam egy kis jó magyar immunerősítő gyógynövényt a Szomszédasszonytól. Jó kis tormát.

Sajnos ritkán jut eszünkbe a torma - mert a gyömbér most divatosabb, pedig a torma könnyen termeszthető a kertjeinkben , és legalább olyan eredményes, mint a trendi gyömbér.

A torma egy szinigrin nevű vegyületet tartalmaz, ez adja csípős izét. A gyerekek mindig élvezettel tanulmányozzák a bonyolult kémiai anyagok szerkezeti képletét. 

torma3.jpg

Lereszeltem, hogy ecetes torma készüljön belőle, remek vírusírtó elixír lesz.

torma1.jpg

Közben meg arra gondoltam, hogy a Nővérem karácsonyi receptjét felhasználva, no meg a déli maradék főtt krumplit, csinálok vacsorára egy tormás sonkatekercset:

torma8.jpg

Egy nagy marék főtt krumplit összekevertem egy fél reszelt almával, majonézzel, és a szokásosnál több, 1 nagy evőkanál frissen reszelt tormával. Ha túl sűrű lenne, lehet krémesíteni 1 tk joghurttal vagy tejföllel.

torma6.jpg

Betekertem a sonkába, friss kovászos kenyérrel remek vacsora válik belőle.

torma7.jpg

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr9015541924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atti79 2020.03.21. 23:51:42

Én már az elején elkezdtem ráállni a sporolásra, hiszen nem tudjuk mit várhatunk. Talán alapjaiban meg fog változni körülöttünk a világ és akkor szükség lesz, az általad is leíró nevezzük praktikákra ☺

Üdv, Attila

Atti79 2020.03.21. 23:52:28

@Atti79: leírt, persze, nem leíró ☺
süti beállítások módosítása