Hűsítő gyümölcs zselé
2016. június 06. írta: Alkotó Részecskék

Hűsítő gyümölcs zselé

Nyaggatnak a gyerekek, hogy csináljunk gumicukrot.

zsele2.jpg

Próbálkoztam már többször, de valahogy nem az igazi.

A mostani kísérletünk:

1 alma, 2 narancs, 1 sárgarépa, hámozva, darabolva. Ezt összeturmixoltuk. Kb. 4,5 dl lett. 0.5 dl narancslében elkevertünk 1 tasak "azonnal kész" zselatint (amihez 5 dl folyadékot ír a recept) (Sofort Gelatin), és hozzákevertük a péphez. 2 ek. mézzel édesítettük.

Szilikon formákba töltögettük.

zsele1.jpg

2-3 óra múlva a hűtőben formára szilárdult - zselésedett. Elfelejtettem bevizezni a formát, kicsit beleragadt.

Mivel nem szűrt gyümölcsléből készül (ugye) nem lesz áttetsző, mint a bolti, de nagyon finom lett.

A hűvös zselé szerintem nyáron fagyi helyettesítő is lehet. Ráadásul rengeteg rostot, és vitamint tartalmaz, hiszen nem meleg eljárással készül.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr358783956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása