Jeges kísérletek
2024. január 22. írta: Alkotó Részecskék

Jeges kísérletek

A fagyos éjszakák inspirálnak, hogy a foglalkozásokon a gyerekekkel tanulmányozzuk a jeget, a jég tulajdonságait.

A legfontosabb, amiről beszélgetünk, hogy a víz, amikor megfagy megnő a térfogata. Ezért is látunk annyi kátyút az úton. Ha érdekel az összefüggés az autósok életét megkeserítő lyukak és fagyáskor észlelhető tágulás közt, kattints a képre!

katy3.jpg

Mivel megnő a térfogata, így kisebb lesz a sűrűsége és úszni fog a vízen. Egy izgalmas kísérlet a jéggel - és sűrűséggel a jég-víz-olaj kombó.

ov1.jpg

A fagyos éjszakák, hideg nappalok, alkalmasak egy kis művészkedésre is. 

Készítsünk bogyós jégsütit:

jsu4.jpg

Vagy jéglámpásokat

icecandle8.jpg

Ha reggelre csodálatos jégcsapok, fagyott víz-formációk keletkeznek a szabadban, érdemes egy sétát tenni, vagy útközben a suli felé nyitott szemmel járni, mert ilyenkor fantasztikus kincsekre lelhetünk. Érdemes fotózni is.

hoarc.jpg

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr6718308657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása