Virágkép  papíron
2022. június 12. írta: Alkotó Részecskék

Virágkép papíron

Foglalkozásaimon sokszor készítünk növény lenyomatokat.

Szétdörzsöljük a szirmokat, megnézzük, hogy változik egyes virágok színe, ha megtörjük őket. Az egyik kedvencünk a piros muskátli. Érdemes kipróbálni!

Most kipróbáltunk egy új technikát egy felhívás nyomán.

Természetművészet - Nature art Kihívás egy rendezvény kísérőjeként lehet akár egy alkotással is csatlakozni. Esztergomban a Prímás-szigeten csodák várnak bármikor mész, de lehet csatlakozni erdőfürdőhöz, vagy Természetművészet találkozóhoz is.

Ezúttal a kertben gyűjtöttünk gyönyörű nyárelő virágokat, leveleket. Festménnyé rendeztük, hogy így váljon érdekes lenyomattá.

org9.jpg

Leborítottuk sütőpapírral, és megkezdtük a színes nedvek óvatos kinyomkodását.

org10.jpg

Ehhez használtunk sodrófát, fakanalat, kavicsot, Vigyáztunk, hogy a virágok, levelek, ne mozduljanak el.

org11.jpg

org12.jpg

Majd levettük a sütőpapírt, és lefejtettük a növényi részeket. Itt-ott még rásegítettünk direktben is nyomhagyásra.

org7.jpg

org4.jpg

Miután megszáradt a papír, ki-ki megrajzolhatta a kontúrokat, ereket, vagy épp új formát adhatott a színes ceruzával a színes foltoknak.

org1.jpg

Használhatunk különböző papírstruktúrákat is.

org2.jpg

FONTOS! Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy mindig csak annyi levelet, virágot szedjünk le, amennyit felhasználunk. Inkább forduljunk többször :-)!

Egy-egy ilyen alkotás elkészülhet a kirándulás pihenőidejében is. Így örökíthetjük meg egy-egy túra szépségét, hangulatát, illatát. A kontúrok megrajzolása már történhet otthon is, újraidézve a kirándulás élményeit. Ne felejtsük ráírni a gyűjtés helyszínén, és a dátumot is!

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr1117855495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása