A foglalkozásaim fénypontja mindig, ha a gyerekeknek engedem, hogy összekeverjenek varázslatos, szokatlan dolgokat. Kísérletezzenek.
A mai nap olyanok voltunk, mint a jó boszorkányok.
Éppen a cseresznye dzsemmel kísérletezünk. A cseresznyéből készült lekvárnak nem sok íze van, ezt hümmögve meg is állapítjuk, kóstoláskor. Mostanában viszont mániámmá váltak az illatos rózsák. Van is kertben már többféle.
Készül a szirmokból szörp, illatos méz, szárítjuk teának is.
Most tettünk a dzsembe, hátha ad neki egy különleges ízt.
Szórjuk a felforrt cseresznye szemek közé a csodás szirmokat.
Ha kísérletezek a lekvárokkal, akkor általában dzsemfixet használok, így 1 kg gyümölcshöz 30 dkg cukrot és a zacskó tartalmát öntöm, 10 percet forraltam, ekkor szórtuk bele az egy marék illatos rózsaszirmot. Elkeverjük, rottyan egyet, és mehet az üvegekbe forrón. Kidunsztoljuk.
FONTOS: csak az illatos rózsa ízesíti meg a belőle készült finomságokat, amelyiknek nincs illata, az íztelen is marad.
Ezúttal jól sikerült a kísérletünk, mert a dzsemnek fantasztikus rózsa íze lett. Érdemes kipróbálni.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!