Rengeteg cseresznye terem a kertünkben évről-évre. Szeretném hasznosítani, kísérletezek vele, mi fogy el a télen.
Tavalyi találmányom, zselésítő porral felezett cseresznyét teszek el.
Kimagozom, de félben-egészben hagyom a gyümölcsöt. Valamennyi levet ereszt magozáskor is, de le is cukrozom a tasakon látható instrukció alapján. Azért kedvelem a zacskós lekvár készítőt ehhez, mert csak 1-2 perc forralás kell hozzá, tehát a cseresznye nem fő szét.
Dunsztolás után mehet a spájz polcra. Bármikor elővehetem a gyümölcsöt egy cseresznyés pitéhez.
Idén ízesítettem a zselét fahéjjal, és vaníliával.
Kísérletezzetek! Ehhez találtok még zselés kísérleteket a blogban.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!