Cseresznyezselé sütibe
2015. május 28. írta: Alkotó Részecskék

Cseresznyezselé sütibe

Rengeteg cseresznye terem a kertünkben évről-évre. Szeretném hasznosítani, kísérletezek vele, mi fogy el a télen.

Tavalyi találmányom, zselésítő porral felezett cseresznyét teszek el.

cserig1.jpg

Kimagozom, de félben-egészben hagyom a gyümölcsöt. Valamennyi levet ereszt magozáskor is, de le is cukrozom a tasakon látható instrukció alapján. Azért kedvelem a zacskós lekvár készítőt ehhez, mert csak 1-2 perc forralás kell hozzá, tehát a cseresznye nem fő szét.

Dunsztolás után mehet a spájz polcra. Bármikor elővehetem a gyümölcsöt egy cseresznyés pitéhez.

Idén ízesítettem a zselét fahéjjal, és vaníliával.

cserig2.jpg

Kísérletezzetek!

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr787498320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása