Palack hasznosítás
2023. augusztus 21. írta: Alkotó Részecskék

Palack hasznosítás

Igyekszem mindent hasznosítani magam körül. A kertből a megtermett finomságokat, az újrahasznosítható anyagokat. Az a legjobb, ha ötvözöm a kettőt. Ma épp egy olyan edénykére volt szükségem, amibe paradicsomot ajándékozhatok, és a tálkát nem kell visszaadni, de szelektív módon ki is dobható. 

Egy PET palackból készült most tároló. Fontos volt, hogy pontosan illeszkedjen a zöldség golyóbisok mennyiségéhez, hogy az utazás végére nem törtjenek össze.

petp3.jpg

Hogyan készült?

Levágtam a felső 1/3-át a műanyag palacknak. Megtöltöttem paradicsommal a tartályomat. A fennmaradó részt függőleges irányban bevágtam 6-8 helyen, és ráhajtottam a zöldségre. Így megkaptam a fedőt is. Celluxszal lezártam.

A környezettudatos életmódot kissé felborítja a kánikula, és ilyenkor kicsit több fogy a szénsavas ásványvízből, mint normál hőmérsékletű időszakban, így keletkezik műanyag palack is a háztartásban. Ilyenkor ki is használom, hogy bizonyos feladatok ellátására bevessem. 

Tárolásra, hiszen a kupakokat fel tudom kínálni a gyerekeknek egy-egy mérnöki feladat megoldásához.

petp1.jpg

Vagy a kertben a szőlőt károsító darazsak gyérítésére:

petp2.jpg

Több helyen kilyukasztom fél cm átmérőjű bejáratokkal, hogy berepülhessenek a fullánkosok, de ne találjanak ki olyan egyszerűen. A palackba sör kerül, egy kis cukorral, és némi ecettel vegyítve. 

Jó lenne, ha szúnyog ellen is találnánk valami megoldást, de az élesztős változat nálunk nem igazás jött be.

Használhatjuk kísérletezéshez is.

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr618198315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása