Mindent is ki kell próbálni, hogy ha olyan fantasztikus illatú rózsái vannak az ember lányának. Mivel nincs permetezve, így alkalmas a fogyasztásra.
Tavaly készítettem először szörpöt az illatos szirmokból, mennyei egy nyári estén kortyolgatni.
Idén rengeteget szárítottam már belőle télire, teát fogunk illatosítani vele. De még valahogyan konzerválni kellene ezt a csodát.
Annyit olvastam a fenyőrügy felhasználásáról, hogy mézbe áztattam egy hónapja. Időnként forgatva az üveget érlelődik szépen. A napokban megbontottam, és elbűvölt a fanyar, gyantás íz.
Ez adta az ötletet, hogy kutakodjak, vajon mások is tesznek-e rózsaszirmot a mézbe. És persze, hogy igen!
Turbózzunk rózsaszirommal mézet! Így szedtem egy kis üvegre való szépséges szirmot, kirázogattam belőle az esetleges lakókat, és beletöltöttem a kis üvegembe.
2 marék szirom, és kb 2 dl méz.Semlegesebb ízű virágmézet használok most próbaképp.
Lassan foglalta el a helyét a méz a szirmok között.
Többször is átkevertem, és fejről-talpra, talpról-fejre fordítgattam az üveget.
A konyha polcra teszem a fenyőrügyes méz mellé, hogy időnként átfordítsam, hogy szirmokkal egyenletesen érintkezzen a méz, ne maradjanak buborékok benne, mert ott megromolhat a szirom.
Ha kibírjuk, hagyjuk érlelődni legalább egy hónapot!
A rózsa stresszoldó hatású, nyugtatja az idegeket, és nagyon finom!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!