Tudományos ősz eredményei
2022. november 30. írta: Alkotó Részecskék

Tudományos ősz eredményei

Kísérletezős játékok közel 2000 gyermeknek

Van-e annál felemelőbb érzés, mint amikor egy ovis csoport odajön hozzád egy foglalkozás után és köszönetképpen megölel?

tosz10.JPG

Az őszünk szerencsére ilyen apró meglepetésekkel, csodákkal, mosolyokkal volt teli.

tosz11.png

Egy közös együtt működés keretében a Tudáscseppekkel közel 2000 gyerekkel kísérletezhettünk együtt.

tosz1.jpg

A 3 hónap alatt több, mint 50 általános iskolás osztály, és közel 30 óvodai csoport számára mutattuk meg, hogy a hétköznapi dolgok is számtalan tudományos kísérletet rejtenek.

tosz2.jpg

A projektünk legfontosabb eleme, hogy a gyerekek egyszerű, akár otthon is megtalálható eszközök, anyagok segítségével ismerjék meg az őket körülvevő világot. Fontos számunkra, hogy éberen tartsuk a gyermekek természetes kíváncsiságát a tudományok iránt, addig, amíg az iskolában meg nem kezdődik a tényleges szaktárgyi oktatás.

tosz5.jpg

Küldetésünknek tekintjük, hogy 20-30 fős csoportok esetében is meg tudjuk oldani, hogy a tanulók (ovisok) maguk is elvégezhessenek kísérleteket, egészen közelről tapasztalhassák meg az egyes tudományos „játékokat”.

Fantasztikus volt látni, hogy a csöpp ovisok mennyi mindent tudnak, sokszor egy rajzfilmben látott történet alapján is. Ezen az őszön a víz volt a témánk, és kísérleteztünk, alkottunk, a takarékossággal kapcsolatban számolós feladatot adtunk, csapatépítős játékot játszottunk.

tosz4.jpg

Az általános iskolás osztályok esetében alsós korosztálytól egészen a nyolcadikosokig nagyrészt ugyanazokkal a kísérletekkel dolgoztunk. Az idősebbeknél több magyarázattal, a kisebbeknél több játékossággal, de minden esetben a hűha effekttől a mélyen elgondolkodós hatást kiváltva.

tosz8.jpg

Nyitottak vagyunk további kihívásokra, aki szeretné csoportjához kicsit közelebb hozni a kézzel fogható tudományt, keressen minket! (alkotoreszecskek@gmail.com)

tosz7.jpg

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr3517991312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása