Satu, gyalu élőben
2017. szeptember 15. írta: Alkotó Részecskék

Satu, gyalu élőben

Sok mindent tanulnak meg mechanikusan a gyerekeink az iskolában. Például olyan szabályt, pontosabban a kivételeket, mint egyes szavak végén rövid az u, ü: satu, gyalu, lapu, hamu, saru...

 A legtöbb városi gyerek azt sem tudja, hogy mik jelentenek ezek a szavak.

gyalu5.jpg

A keresztlányunk azt a feladatot kapta az iskolában, hogy kutasson fel egy gyalut, és egy satut, és ha lehet próbálja is ki.

gyalu3.jpg

Kipróbáltuk: befogtunk egy lécet a satuba, és meggyalultuk :-)

 

gyalu1.jpg

Megvizsgáltuk a gyönyörűen kunkorodó forgácsokat is. Megállapítottuk, hogy majdnem papír vékonyságúak a kis fa csigák. Össze is gyűjtöttük, hogy be lehessen vinni az iskolába.

gyalu2.jpg

Aztán, hogy még simább legyen a lécünk kicsit meg is smirgliztük. Jó kis móka volt!

gyalu4.jpg

 

Üdvözletünket küldjük a tanító néninek a feladatért!

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr2412831010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása