Az erő legyen Veled - Május 4.
2023. május 04. írta: Alkotó Részecskék

Az erő legyen Veled - Május 4.

A Star Wars rajongók életében fontos nap a május 4.-e. De nemcsak a film legenda kedvelőinek érdemes figyelmet szentelni ennek az eseménynek, hanem azoknak is, akik gyermekekkel szeretnék kicsit megszerettetni a fizikát, a természettudományokat. Mi a Tudásrészecskékkel folyamatosan járjuk az országot, és mutatunk be tudományos játékokat, de együtt is kísérletezünk a gyerekekkel. A táboraink is erről szólnak csömörön a Szakicska-házban..

Mostanában nemcsak a "fizikai" értelemben vett erők bemutatása érdekel, hanem az is, hogyan tudnánk megismertetni a gyerekekkel azokat az értékeket, amik az igazi erőket adják az életünknek.

A természetben rejlő energiák,

may1.jpg

a kert gyógyító ereje,

may2.jpg

a magunk elkészítette étel - ami tartósítószer, és adalékanyag mentes (legalábbis tudtunkon kívül).

may6.jpg

A maradékmentési technikák megismerése, a kézimunkázás hatása a lélekre, mind ahhoz vezet,hogy uraljuk a saját erőnket.

may7.jpg

Az a kérdés, hogy hogyan taníthatjuk meg a gyerekeknek, és persze önmagunknak ebben a rohanó, készen kapható világban, hogy az "erő velünk van", bennünk van!

May the 4th be with You!

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718116396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása