Házi készítésű sütemény - almáspite - FOODREVOLUTION - napi első ténykedésem. Kézzel gyúrt linzer tészta, alma, fahéj.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tk. sütőpor, csipet só
1 tojás
A töltelékhez:
50 dkg alma
3 e.k. cukor.
2 t.k. fahéj
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, sütőporral, sóval.
Morzsához hasonló állag elérésekor hozzátesszük a tojást, és gyorsan összeállítjuk. Ha nagyon morzsalékos, egy kis kanál tejföllel segítünk rajta. Hűtőbe tesszük, míg megpucoljuk az almát.
Én az almát kis lapokra vágom, nem reszelem. Összekeverem cukorral, és fahéjjal.
Két lapot nyújtok. Az alsó lapra szórom az almát, és befedem a másik tészta lappal.
Megszurkálom a tetejét, és 180 C -on sütöm, míg aranybarna, és ropogós lesz. Mi így szeretjük!