A kísérlet kísérlete
2017. október 13. írta: Alkotó Részecskék

A kísérlet kísérlete

Folyamatosan kutatok újabb kísérletek, receptek után. Mi az, amivel látványosabbá, rögzíthetőbbé tehetném a kísérletezős foglalkozásaimat.

Egy-egy délelőtt beveszem magam a konyhába a napok óta gyűjtögetett ötleteimmel, és kísérletezek.

kide4.jpg

Most éppen magvas gondolataim támadtak, chia, és len. Tudom mindkettőről, hogy zselés anyagot képeznek vízzel. Használtam is már őket, de ez egy gyerekfoglalkozáshoz nem elegendő.

Kérdés, hideg vagy meleg, forró legyen a víz. Milyen mennyiségű folyadékot adjak hozzá. Mennyi idő alatt látható az eredmény.

Egy-egy foglakozás felépítésekor folyamatosan figyelem az időt, hogy fenntartható legyen az érdeklődés. Ha túl sokat kell várni a "hűha hatásra", akkor uncsi  az egész.

Régóta foglalkoztat a karamell kémiája is. Mikor kell kavarni, milyen hőmérsékleten készüljön, mennyi időt vesz igénybe. melyik a jó recept- vagy melyik válik be a sós karamellhez. Szeretem a gyerekek figyelmét felhívni az ízek egyensúlyára.

Persze ha már a konyhában vagyok készüljön a családnak is ebéd. Itt is új kombináció készült. Tarja sok hagymával, mustárral, birsalmával a kertből.

kide1.jpg

 

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr6512966743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása