Alkotó Relaxáció csoportfoglalkozás
2015. január 26. írta: Alkotó Részecskék

Alkotó Relaxáció csoportfoglalkozás

Alkotó Relaxáció

Manapság olyan kevés idő és lehetőség jut arra, hogy valamit csak magunknak, a magunk kedvéért tegyünk. Én a magam gyönyörűségére alkotok. Mikor elkészül egy-egy darab, amit napok óta tervezgetek boldogság, büszkeség tölt el.  A legnagyobb elismerés, mikor a beszélgetőpartnerem pillantása lopva vissza-visszatér az ékszereimre, amiket magam készítettem és épp akkor viselek.

Gyerekeknek tartok kézműves foglalkozásokat, és figyelem, hogy a szülők vágyakozva nézik az apróbbakat, mintha valami számukra elérhetetlen dolgot művelnének – ha hívom őket, akkor is inkább hárítanak. De a kezükben ott a mozdulat ... Ha végül leülnek, látom, hogy arra néhány percre megszűnik a környezetük, már a gyermeket sem hallják.

Szeretném ezt az érzést a felnőtt foglalkozásaimon átadni, azoknak kínálni alternatív lehetőséget a kikapcsolásra, akik a nap végén nem tudnak lelassítani, a munka után is folytatják a pörgést. Megmutatni egy technikát, hogy relaxációra a sport mellett más lehetőség is van.

Az alkotó relaxáció – egy program, mely során 1 óra alatt a napi rutintól eltérő technikákat alkalmazva eredményt tud produkálni még az is, aki azt mondja magáról, hogy kétbalkezes, vagy soha nem alkotott semmit. 

Az általam ajánlott foglakozásoknak a fő profilja az egyedi ékszerkészítés.

A megalkotott ékszernek több hasznos oldala van:  kikapcsol a napi rutinból - azonnali eredménnyel. Gyors sikerélmény. Meg merem mutatni magam, büszkén viselem a saját tervezésű, és kivitelezésű ékszeremet. Azonnali a visszajelzés a kollégáktól, családtól.  Saját készítésű ajándékkal  lephetem meg szeretteimet.

Fontos szerepet kap a programban a gyors tervezés, amely ezúttal emocionális döntésen alapul, ennek eredményeként a hasonló alapdarabok saját ízlésre formálva készíthetők el.

Különféle alapanyagokkal, technikákkal készítünk ékszereket: horgolt, nemezelt, upcycled póló, parafa, drót, szövött, kavics , papír – ékszerek.

Hetente más anyagokkal dolgozunk, hiszen a napi rutinban megszokott pörgéshez, változatossághoz is alkalmazkodni kell. Ezért szerepel a kínálatban többek között ékszerdrót  - hajlításához erőre van szükség, gyapjú – a nemezelés során, tapintása kellemes, meleg, finom érzést kelt.

Időtartam: 60-75 perc (igény szerint).

Csoport létszáma max: 6 fő (mindenki elegendő figyelmet kaphasson).

 

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr947109901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása