Tudjátok-e, hogy hogyan lesz szép színe a gulyáslevesnek, vagy pörköltnek?
Tegyük a piros paprikát mindig a zsiradékhoz, mielőtt felöntenénk vízzel.
Szükséges eszközök:
4 db pohár
pirospaprika, kurkuma
víz
olaj
Öntsünk 2 db pohárba vizet, 2 db pohárba olajat.
Tegyünk a vizes poharakba 1 mokkáskanál pirospaprikát, és 1 mokkáskanál kurkumát.
Tegyünk az olajos poharakba 1 mokkáskanál pirospaprikát, és 1 mokkáskanál kurkumát.
Figyeljük meg mi történik!
Az olajban intenzívebbek lesznek a színek.
A por leül minden pohár aljára.
Magyarázat:
A vizet enyhén megszínezi mindkét fűszer.
Az olajban azonban a fűszerek színanyaga jobban oldódik, ezért intenzívebb színhatást kapunk.
Természetesen az apró fűszer részek nehezebbek, mint víz, és az olaj, így leülnek a pohár aljára.
Ezért érdemes a zsiradékhoz adni mindig a színes fűszereket, hiszen a szebb színű étel mindig csábítóbb.