Tökéletes gulyásleves
2015. február 28. írta: Alkotó Részecskék

Tökéletes gulyásleves

avagy hogyan oldódnak a fűszerek?

Tudjátok-e, hogy hogyan lesz szép színe a gulyáslevesnek, vagy pörköltnek?

Tegyük a piros paprikát mindig a zsiradékhoz, mielőtt felöntenénk vízzel.

Szükséges eszközök:

4 db pohár

pirospaprika, kurkuma

víz

olaj

 

Öntsünk 2 db pohárba vizet, 2 db pohárba olajat.

Tegyünk a vizes poharakba 1 mokkáskanál pirospaprikát, és 1 mokkáskanál kurkumát.

Tegyünk az olajos poharakba 1 mokkáskanál pirospaprikát, és 1 mokkáskanál kurkumát.

Figyeljük meg mi történik!

 Az olajban intenzívebbek lesznek a színek.

A por leül minden pohár aljára.

Magyarázat:

A vizet enyhén megszínezi mindkét fűszer.

Az olajban azonban a fűszerek színanyaga jobban oldódik, ezért intenzívebb színhatást kapunk.

Természetesen az apró fűszer részek nehezebbek, mint víz, és az olaj, így leülnek a pohár aljára.

Ezért érdemes a zsiradékhoz adni mindig a színes fűszereket, hiszen a szebb színű étel mindig csábítóbb.

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr897229299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása