Kísérleteim

Alkotó Részecskék

Kajaszag-semlegesítő

2015. november 27. - Alkotó Részecskék

Mikor a nehezebb ételek főzése-sütése után órákig ott marad a lakásban a szag, valahogy hiába szellőztetsz, mosogattál el mindent.A tegnap esti gyros után még reggel is ott pöffeszkedett az olaj, és a fűszerek "illata".

Eddig a gyertya égetéssel, és a gyufa gyújtogatással próbálkoztam, több-kevesebb sikerrel.

De most egy régi "házi praktikák" könyvben találtam az ecet párologtatós módszert.

Ebbe a konzervdobozba (újrahasznosítás) tettem egy ujjnyi ecetet, alá egy gyertya, és szép lassan párolog.

Az ecetszag a kajaszaggal együtt percek alatt elillan!

Jönnek az ünnepek, a konyha, a ház megtelik nehezebb szagokkal.

Nagyszerű, és egyszerű!  Érdemes kipróbálni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr438118306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.11.28. 08:59:19

Baromság. Elszívó és jó szellőztetés kell...

whale 2015.11.28. 09:54:52

@bértrollbosszantó_kovi1970: Valamint ha a konyhád az uralkodó széljárás -É-ÉNY-szerinti helység a lakásban, a fejeden pöröghetsz, a kajaszag akkor is végig megy rajta, ugyanis arra viszi a "huzat"....

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2015.11.28. 11:08:34

kajaszag helyett ecetszag.... nem tűnik minőségi cserének

Hell-Ász 2015.11.28. 13:22:42

Az ecetszag hamar elillan, felmosni is ecetes vízzel szoktam. Fényes lesz tőle a kő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.28. 13:42:11

Szellőztetni próbáltál már?

manager2008 2015.11.28. 16:08:08

Nem az étel illat a veszélyes, az csak kellemetlen. A főzéskor keletkező ultr finom részcskéknek a lakába való keveredése az izgalmas. Ezek szilárd részecskék és akkorák mint egy vírus kb. a tüdő sem fogja meg. Bekerül a véráramba és lerakódik valahol ahol éppen olyanok az áramlási viszonyok, pld az agyban. Azért írtok ilyen marhaságokat. :) Egyébkét nem vicces a dolog. Ha valaki szakács, az minusz sok év. A Kékes tetőn kb 3000 db van egy köbcenti levegőben, a Bp Rákótczi úton 24000, az Alagútban meg 160000. Ahol a légszennyezési térkép zűrös értékeket mutat ott lehet érezni a törődést.

manager2008 2015.11.28. 16:12:49

A szellőztetés nem mindig pozitív, mert ha erősen szívo a levegőt, akkor porvihart is kavarsz. Ha gyengén akkor meg csak felkavarod a pihenő rézecskéket. Ninc solyan szűrő ami megfogja, kivéve ha steril laborban élsz (az meg kicsit drága). Marad a genetikai esély, vagy túléled vagy nem (általában nem) illetve jön valami más érdekesség. Pld. a szomzédban fáradt olajat tüzelnek. Na az is szép.

zsírvezér 2015.12.07. 01:10:31

Na anno erre volt a "nyàrikonyha" kitalàlva.