A kovász kísérletünk arról szól, hogy szeretek kipróbálni hobbi-háziasszonyként profi dolgokat.
A másik cél, hogy a kísérletezős gyerekeimnek a foglalkozásaimon szeretném bemutatni azokat a hétköznapi anyagokat, amik körülvesznek minket. Minden konyhai anyagnak története, vagy saját élete van. Ilyen az élesztő is.
Apró élő gombák. És íme, a konyha levegőjében ott rejtőznek a jó gombák is, akik megkelesztik a tésztát.
Szóval a kovászom negyedik napja.
Apró buborékok fejlödtek mára is. Bár azt hiszem kicsit hűvös van a konyhában. Jobbat tenne egy kicsivel melegebb.
A 4.-napi etetés: 10 dkg liszt, és 1 dl víz. Talán kicsivel több kellett, mint 1 dl a folyadékból, hogy galuska állagú legyen. Lazán egy villával felkevertem, beleforgatva a levegőt.
Nemsokára kipróbálom, mit tud a kovászom.