Zsemlemorzsa részecskék
2016. szeptember 08. írta: Alkotó Részecskék

Zsemlemorzsa részecskék

Szoktatok otthon prézlit készíteni?

Egy kerti parti után megmaradt szeletelt kenyeret felvágtunk nagyobb csíkokra. Ez már jó móka volt a gyerekeknek. Közben beszélgettünk róla, hogy mi történik a száradáskor. Elveszíti a nedvességtartalmát (jó alkalom arra is, hogy átismételjük, hogy hogyan került bele).

Néhány nap múlva újra elővettük a témát, és darálni kezdtük a kenyeret.

Engedtem, hogy a befőttesüveget púposra töltsék.

prezli1.jpg

Azt állítottam, hogy a hegycsúcs is  bele fog férni az üvegbe.

Elég, ha elkezdjük megütögetni óvatosan az edény alját, és oldalát. Valóban, a többlet szépen belecsúszott a tartályba. Hogy lehet ez?

prezli2.jpg

Ahogy beleöntjük a prézlit, a darabkák egymásra hullanak.

Vizsgáljuk meg nagyítóval. A "részecskék" nem egyforma nagyságúak, és alakúak. Ütögetéskor a szépen elrendeződnek, közelebb simulnak egymáshoz. Alkalmat ad arra is, hogy megfigyeljük, mi van a "részecskék" között. Ne fogadjuk el a semmi, és a lyuk válaszokat :-)

prezli3.jpg

Tipp: Nem repülnek szét az apró darabkák daráláskor, ha a gép szájára egy nejlonzacskót rögzítünk.

prezli4.jpg

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr6111687623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása