Szedjük a szőlőt és arról beszélgetünk, hogy hogyan készülnek a borok.
Mesélem, hogy piros szőlőből is készítenek fehér bort Szekszárd környékén pl.
Nézzük meg hogyan?
Bújtassuk ki a héjából egy piros, és egy fehér szőlőszem húsát. Dörzsöljük egy papírlapra.
Szépen látszik, hogy mindkettőnek fehér a leve.
Dörzsöljük bele a papírlapba a héjakat.
Kiderül, hogy a piros szőlő gyönyörűséges színe a héjban lakik.
Emiatt lényeges, hogy a kipréselt lé mennyi ideig áll a héjon, mennyire veszi át a színét, de persze ez már bortechnológiai kérdés.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!