A foglalkozásaimon a gyerekekkel a igyekszem 1-1 természettudományos témakör kapcsán arról is beszélni, hogy milyen fontos az egészséges életmód.
Egyre többször hallják ők is, hogy a nyári melegben sok vizet kell fogyasztani, de mennyivel jobban csúszna, ha víznek íze lenne.
Most ízesített jeget készítettünk.
Kis műanyag készségeket vettem, amibe ki-ki belegyömöszölhette a mentát, citromfüvet, citrom szeletet, gyümölcsöt.
A tetején lévő kis lyukon keresztül tisztított vizet eresztettünk a gömbökbe, és betettük a fagyasztóba.
Pár óra hűtés után, elővettük a jéggolyókat, és megvizsgáltuk őket, hiszen a természettudományos vizsgálódás sem maradhat el ebben az esetben sem.
Beszélünk arról, hogy fagyás közben megnő a víz térfogata, ezért nehéz kiszedegetni a formából.
Gyönyörű jégformációkat is találtunk, melyek a leveleknek köszönhetően alakultak ki, hiszen a kiszabaduló apró gáz buborékok belefagytak a jégbe.
No és a végén a kóstolás is jó móka volt. Bár azért elhangzik az is, hogy nem elég édes :-) az italunk, de mindenképpen finomabb, mint a sima víz.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!