Tojáshéj mozaik
2021. március 30. írta: Alkotó Részecskék

Tojáshéj mozaik

A húsvétra hangolódás azt jelenti, hogy a foglalkozásaimon a tojás mindegyik részével kísérletezünk.

Most újra a héj tulajdonságai kerültek sorra. Arról beszélgetünk a gyerekekkel, hogy miért lehet olyan jól festeni a héjat. A porózus természete engedi beszívni a színező anyagokat. Az apró mélyedéseket megvizsgáljuk nagyítóval is.

Tipp: Kisebb gyerekekkel csak kifőzött tojás héját használjuk, hiszen a tojáshéj kórokozókat hordozhat a felületén. Hívjuk fel erre a gyerekek figyelmét is!

htm14.png

Tavasszal gyűjtjük a tojáshéjakat, mert a kertben nagyon jól hasznosíthatók a csigák ellen, és természetesen a húsvéti kísérletekhez is felhasználjuk. Egy nagyobb adag héjat apróbbra törtünk, és ételfestékbe áztattuk egy napra.

htm12.jpg

htm10.jpg

htm11.jpg

Ahogy beleszórtuk a színes lébe, már látszott, ahogy elkezdte magába szívni a héj a festéket.

Sütőpapírra téve megszárítottuk.

Kisebbekkel előre rajzolt képre, nagyobbakkal egyedi felhasználással mozaik képeket lehet készíteni segítségükkel.

htm7.jpg

Képeslapok, dekorációk készülhetnek belőle.

htm3.jpg

A tojáshéjjal kapcsolatos további kísérletekhez kattints a képre!

rg5.jpg

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116485354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása