A húsvétra hangolódás azt jelenti, hogy a foglalkozásaimon a tojás mindegyik részével kísérletezünk.
Most újra a héj tulajdonságai kerültek sorra. Arról beszélgetünk a gyerekekkel, hogy miért lehet olyan jól festeni a héjat. A porózus természete engedi beszívni a színező anyagokat. Az apró mélyedéseket megvizsgáljuk nagyítóval is.
Tipp: Kisebb gyerekekkel csak kifőzött tojás héját használjuk, hiszen a tojáshéj kórokozókat hordozhat a felületén. Hívjuk fel erre a gyerekek figyelmét is!
Tavasszal gyűjtjük a tojáshéjakat, mert a kertben nagyon jól hasznosíthatók a csigák ellen, és természetesen a húsvéti kísérletekhez is felhasználjuk. Egy nagyobb adag héjat apróbbra törtünk, és ételfestékbe áztattuk egy napra.
Ahogy beleszórtuk a színes lébe, már látszott, ahogy elkezdte magába szívni a héj a festéket.
Sütőpapírra téve megszárítottuk.
Kisebbekkel előre rajzolt képre, nagyobbakkal egyedi felhasználással mozaik képeket lehet készíteni segítségükkel.
Képeslapok, dekorációk készülhetnek belőle.
A tojáshéjjal kapcsolatos további kísérletekhez kattints a képre!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!