Adventi ügyeskedős mese 2021 – December 3. - Viaszhasznosítós gyertya ajándékba
2021. december 03. írta: Alkotó Részecskék

Adventi ügyeskedős mese 2021 – December 3. - Viaszhasznosítós gyertya ajándékba

Családi barkácsolós, kísérletezős mese

 A Tudáscseppek bolttal közösen tudományos meséket készítünk. Ezúttal a  decemberi várakozást szeretnénk izgalmasabbá tenni egy mesefüzérrel. Minden napra egy kis történet, egy kis barkácsolni való, egy kísérletet. Velünk tartotok?

A mese előző részeit itt találod : Adventi mese 2021 

December 3. Viaszhasznosítós gyertya ajándékba

Domi anyukája pakolászik a szekrényben, keresi a karácsonyi égősort, mert szereti ellenőrizni, hogy ég-e. Közben előkerülnek a tavalyi gyertya csonkok. Készítsünk új gyertyát, - kiáltják a gyerekek.  Anya, ugye segítesz nekünk? - kérleli Domi.

adv2110.jpg

Anya WC papír gurigákat keres elő, félbevágja a gyerekeknek, magának egyet egészben hagy. A papír hengerek alját alufóliába csomagolják jó szorosan.

adv2111.jpg

Némelyikbe belelógatnak egy kanócot, másokba vékonyabb gyertyákat állítanak. A kanóc mindig valamilyen pamutszál, természetes anyag – magyarázza Domi anyukája, - ez ég szépen lánggal, a műanyagból készültek inkább olvadnak.

Köré szórják az apróra tördelt, színes gyertya maradékokat.

adv2117.jpg

Anya egy régi konzerv dobozban felolvasztja a többi gyertyát.

adv2112.jpg

Majd a gyertya törmelékre önti a folyékony viaszt. Hagyják megszilárdulni a művet, majd lefejtik róla a WC papír henger anyagát. Elégedetten csodálják a  márványos tömbgyertyákat.

adv2113.jpg

 Holnap okvetlenül át kell vinnünk egyet megmutatni Nelli néninek - mondja csillogó szemmel Eszti.

Folytatjuk ...

Foglalkozásainkon is sokszor használunk céljaink megvalósítására újrahasznosítható anyagokat.További újrahasznosítós ötleteket itt találtok

 malna4_1.jpg

A tavalyi tudományos adventi naptár kísérleteit itt találjátok

Az adventi naptár minden bejegyzése a Tudáscseppek bolttal közösen jött létre.

Közös tudományos programjainkról itt olvashattok.

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr6416769808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása