Mikor jeges kísérletek végzünk a gyerekekkel, mindig készítek "vágható jeget". Ez általában valamilyen fagyasztott szörp, pl bodza szörp. Mivel a cukros lé nem fagy keményre.
Innen ered a következő ötlet:
Még rengeteg friss menta terem a kertben, és nem igazán szeretem a szárított fűszernövényeket, így most a fagyasztással próbálkozom. Tettem már zacskóba zeller zöldjét tavaly, de eléggé összetörve került a levesbe. Idén került bodzavirág is egy zacskóba.
A tavasszal fagyasztott mentaszörpbe tettem néhány ép levelet is, és kiolvasztáskor szépen, frissen díszelgett a pohárban.
Cukorszirupban fagyasztott mentalevél - pattant ki az ötlet.
1 bögre cukorból, 1 bögre vízzel szirupot főztem, és hagytam kihűlni.
Közben a leszedett mentát leveleire szedtem és egy fagyis dobozba tettem. Ráöntöttem a kihűlt szirupot, és a fagyasztóba tettem.
A cukor szirup nem fagy meg keményre, így villával szedhetünk majd télen a teánkba, üdítőnkbe a friss levelekből.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!