A napokban találtam egy receptet a Diply oldalán, ahol házilag készíthető torok cukorka receptjét mutatják be.
A recept, ahogyan én készítettem:
2 csésze cukor, fél csésze víz, 1 tk. reszelt gyömbér, fél tk. őrölt fahéj, fél tk. őrölt szegfűszeg, 1 ek. méz.
20 percig forraltam nagyon kis lángon.
Kanállal cseppentettem sütőpapírra, gyönyörűek lettek.
De sajnos nem lett igazán kemény, bár a recept azt írja, hogy a megkeményedett cukorkákat forgassuk porcukorba. A család az őrölt fahéjat javasolta. Egy idő után azt tapasztaltam, hogy (talán a levegő nedvességtartalmától) még jobban elfolyósodott.
Az íze finom, markáns. Vegyszermentes, tiszta növényi hatóanyag, de a legnagyobb baja az állagán kívül, hogy tömény cukor. Még keresgélek, hátha lehet kicsit javítani rajta.