A napokban találtam egy receptet a Diply oldalán, ahol házilag készíthető torok cukorka receptjét mutatják be.
A recept, ahogyan én készítettem:
2 csésze cukor, fél csésze víz, 1 tk. reszelt gyömbér, fél tk. őrölt fahéj, fél tk. őrölt szegfűszeg, 1 ek. méz.
20 percig forraltam nagyon kis lángon.
Kanállal cseppentettem sütőpapírra, gyönyörűek lettek.
De sajnos nem lett igazán kemény, bár a recept azt írja, hogy a megkeményedett cukorkákat forgassuk porcukorba. A család az őrölt fahéjat javasolta. Egy idő után azt tapasztaltam, hogy (talán a levegő nedvességtartalmától) még jobban elfolyósodott.
Az íze finom, markáns. Vegyszermentes, tiszta növényi hatóanyag, de a legnagyobb baja az állagán kívül, hogy tömény cukor. Még keresgélek, hátha lehet kicsit javítani rajta.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!