Paradicsom turbó
2015. május 13. írta: Alkotó Részecskék

Paradicsom turbó

Évek óta kísérletezem azzal, hogy sok paradicsomot termesszek a kertemben. Most olvastam több helyen arról, hogy egy beásott vödör mellé ültetik a paradicsom töveket. A vödör alján lyukak vannak, melyen keresztül elszivárog a kellő mennyiségű víz. Rekord termést remélnek attól is, hogy komposztot tesznek az edény aljára.

pari5.jpg

Na ezt ki kell próbálnom. Persze se annyi felesleges vödröm (venni nem akartam), sem helyem nincs erre. Így maradt az újrahasznosítás - 1.5-2 literes palackokkal.

A palackok tetejét levágtam.

pari1.jpg

 

Egy megmelegített árral 6 lyukat fúrtam az aljukba.

A paradicsom tövek mellé beástam a palackokat. Került bele egy ültető kanálnyi komposzt, és víz.

Praktikusnak gondolom, ha 2-3 napra elutazik a kertész, teleönti a tartályt, és elvannak a tövek a kapott vízzel. Legalábbis remélem. Várom a rekord termést.

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr297456370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása