Uborka
2015. július 08. írta: Alkotó Részecskék

Uborka

sommer3.jpg

Hobbi kertészként - bár inkább tapasztalati kertésznek hívnám magam. Mindig tanulok valami újat.

Idén talán elsajátítom a sok uborka termesztésének módszerét. Sok víz - locsolni reggel-este, és folyamatos szedés. Ilyen egyszerű? Remélem idén valóban rekord termésem lesz.

A másik kérdés a kovászos uborka: ki hogyan készíti? Itt iskolák csapnak össze.

Kenyérrel, krumplival, forró vízzel, hideggel, langyossal?  Mennyi sóval? Be kell vagdosni? Kinek mi vált be?

Én forró vízzel készítem, kenyérrel, az 5 literes üvegbe egy nagy marék sóval, csak a nagyobbakat vagdosom be. Sok fokhagymával, kaporral ízesítem.

Nos várom a családi szakértők véleményét erre az üvegnyi koviubira :-)

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr927609348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása