Hobbi kertészként - bár inkább tapasztalati kertésznek hívnám magam. Mindig tanulok valami újat.
Idén talán elsajátítom a sok uborka termesztésének módszerét. Sok víz - locsolni reggel-este, és folyamatos szedés. Ilyen egyszerű? Remélem idén valóban rekord termésem lesz.
A másik kérdés a kovászos uborka: ki hogyan készíti? Itt iskolák csapnak össze.
Kenyérrel, krumplival, forró vízzel, hideggel, langyossal? Mennyi sóval? Be kell vagdosni? Kinek mi vált be?
Én forró vízzel készítem, kenyérrel, az 5 literes üvegbe egy nagy marék sóval, csak a nagyobbakat vagdosom be. Sok fokhagymával, kaporral ízesítem.
Nos várom a családi szakértők véleményét erre az üvegnyi koviubira :-)
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!