Hideg borongós nyári napon a gyerekek csak fagyit kívánnak. Jobb lenne valami melengető uzsonna - gondolom.
Karamellás barack vanília fagyival.
De beszéljünk kicsit a karamelláról.
Elővettünk egy régi kísérletet: hevítsünk egy evőkanálban gyertya láng felett kis mennyiségű kristály cukrot. Először a cukor olvadni kezd, majd barna folyadék keletkezik. Már érezzük is az illatát. Persze vattacukor jut rögtön a gyermekek eszébe, de beszéljük meg, hogy ilyenkor karamell keletkezik. (Oldatnyomzósdi)
Most készítsünk az uzsonnához karamellt. Az őszibarackot vágjuk félbe, négybe. Egy serpenyőben kezdjünk kemény barackot párolni - ez arra is jó, mikor még nem igazán érett barackot sikerült kapnunk. Mikor átmelegedett a gyümölcs, csorgassuk meg mézzel, és hagyjuk a mézet karamellizálódni.
Ha szép fényes, és aranybarna, tegyük tálba, és tálaljuk fagyival!
Vigyázat! a karamell forrón csúnya égési sebeket okoz!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!