Karamell
2015. július 29. írta: Alkotó Részecskék

Karamell

Hideg borongós nyári napon a gyerekek csak fagyit kívánnak. Jobb lenne valami melengető uzsonna - gondolom.

Karamellás barack vanília fagyival.

barack2.jpg

De beszéljünk kicsit a karamelláról.

Elővettünk egy régi kísérletet: hevítsünk egy evőkanálban gyertya láng felett kis mennyiségű kristály cukrot. Először a cukor olvadni kezd, majd barna folyadék keletkezik. Már érezzük is az illatát. Persze vattacukor jut rögtön a gyermekek eszébe, de beszéljük meg, hogy ilyenkor karamell keletkezik. (Oldatnyomzósdi)

sugold6.jpg

Most készítsünk az uzsonnához karamellt.  Az őszibarackot vágjuk félbe, négybe. Egy serpenyőben kezdjünk kemény barackot párolni - ez arra is jó, mikor még nem igazán érett barackot sikerült kapnunk. Mikor átmelegedett a gyümölcs, csorgassuk meg mézzel, és hagyjuk a mézet karamellizálódni.

barack1.jpg

Ha szép fényes, és aranybarna, tegyük tálba, és tálaljuk fagyival!

Vigyázat! a karamell forrón csúnya égési sebeket okoz!

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr367663766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása