Anyagismeret
2015. augusztus 29. írta: Alkotó Részecskék

Anyagismeret

Új sorozatba kezdek itt a blogon. A téma a nyersanyagok megismerése.

Számunkra, felnőtteknek, egyértelmű (legalábbis legtöbbször), hogy ha dolgozunk egy fajta anyaggal, az hogyan fog viselkedni. De persze mi sem egyik pillanatról a másikra lettünk ilyen okosak, hanem hosszabb-rövidebb időszak tapasztalata áll mögöttünk. Bár ma már annyiféle alapanyag vesz körül bennünket akár a háztartásban, hogy mi sem lehetünk biztosak :-)

Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek már kiskorban megismerkedjenek a különféle minőségű anyagok tulajdonságaival.

Mikor kísérletezünk, legyen az kémiai vagy fizikai kísérlet, mindig megkérdezem a kicsiket, hogy szerintük mi lesz a kimenetele az adott feladatnak hangsúlyozva, hogy nincs rossz válasz, a tipp is jó!

Minél inkább kiismerik a kiinduló anyagok tulajdonságait, annál inkább látom, hogy kattogni kezdenek a kerekek, és nemcsak találgatnak, hanem indokolnak is.

Azaz tapasztalatra fel! Fedezzük fel a minket körülvevő anyagokat a gyerekekkel!

Természetes anyagok: Csuhé táltos, Tábortűz, Illatvizsgálat , Kelt tészta

Mesterséges anyagok: Memória drót, Hab-art

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr487743158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása