Fenntarthatósági nap alkotó részecskék módra
2015. szeptember 26. írta: Alkotó Részecskék

Fenntarthatósági nap alkotó részecskék módra

Miről is szól számomra egy "Fenntarthatósági nap"?

A fenntartható fejlődés - elég furcsa megnevezés, pedig elég komoly tartalom bújik meg mögötte.

Mit is jelenthet ez napi szinten?

Főként az internet adta lehetőségek miatt egyre változatosabban főzünk. Különleges alapanyagoktól várjuk egészségünk megőrzését - jelentse akár, hogy féléretten leszedve több ezer kilométert utazva jut el hozzánk. Közben megfeledkezünk arról, hogy számtalan szezonális terméket találunk a piacon, vagy termesszünk egy pici területen is frissen szedhető zöld fűszereket, paradicsomot.

 

Miért fontos a környezetünk kincseit fogyasztani? Megspórolhatjuk a szállítási költséget, friss élelmiszerhez jutunk, és nem utolsósorban támogatjuk a gazdákat a környéken.

Ezzel foglalkoztunk ma a fenntartható fejlődés napján, az eső miatt beszorulva a teraszra, a konyhába.

Kerti fűszereket szedtünk, zöldségeket gyűjtöttünk. Az idei favorit, a leveles kel, is került a levesbe.

A zöldség-gyümölcs pucolás melléktermékeként keletkezett héjak persze a komposztba kerültek. Erről is beszélgettünk, mint a környezettudatos élet egyik fontos részletéről. Hasznosítsunk mindent, amit tudunk, amire lehetőségünk van.

komposzt.jpg

Azért ténykedtünk egy kicsit a védett teraszon. Virágládát ültettünk egy barátnőnknek az erkélyére tele fűszernövényekkel.

lada.jpg

Átültettünk néhány szobanövényt is, hiszen ez is fontos része a fenntarthatósági programnak, hogy élhető környezetet teremtsünk magunknak. A szoba levegőjét szűri, a kedvünket is felvidíthatja 1-2 szép növény a beltérben is.

Hogy teljes legyen a program készítettünk ebben a szürke időben néhány napraforgót, újrahasznosított anyagokból - müzlis dobozból, maradék fonalból. Mintha kicsit sütne a nap!

 Tervben volt még egy virágszőttes készítése, és a megnyírt bokrok ágainak leszecskázása, de ezt az eső elmosta.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr447837206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása