Ág-hasznosítás
2015. április 20. írta: Alkotó Részecskék

Ág-hasznosítás

Föld napi projekt hét

Kertünkben minden tavasszal rengeteg ágat, gallyat metszünk le. Mióta cserépkályhánk van a vastagabb ágakat eltesszük papírdobozokba, a nyáron jól kiszáradnak, és ősztől használjuk gyújtósnak.

Az apróbb gallyak ilyen raktározására már nincs helykapacitásunk. Ezeket egy aprítógép segítségével szecskázzuk.

Kísérleteztünk vele, hogy komposztba rakjuk, de a gépünk nem vágja elég finomra. Tavaly kiszórtuk mulcs gyanánt a bokrok alá. Úgy látom, hogy a finomabb rész lassan komposztálódik, és táplálja a bokrainkat. A szálasabb rész marad takaróként, és gátolja a gyomok előtörését, és nedvesen tartja a területet. Természetesen nem olyan dekoratív, mint a dekor kérgek, de a homogén felület talán rendezettséget sugall.

Idén kaptak az eperpalánták is a finomabb a aprítékból, a szálasabb rész a szederbokrok alatt landolt.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr497382866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása