Kísérleteim

Alkotó Részecskék

Narancsos gyömbérszörp

2016. február 24. - Alkotó Részecskék

Egy távolkeleti étteremben ebédeltem a barátnőmmel.

Az ízvilághoz passzoló italokról beszélgetve merült fel, hogy gyömbérszörpöt kellene készíteni. Gondoltam keresek egy receptet, és elküldöm neki, de mire hazaértem annyira izgatott a téma, hogy előszedtem a hűtőben lapuló gumókat, és nekikezdtem a szörp főzésének:

Narancsos gyömbérszörp

Miért narancsos? Mert ott kellette magát a pulton egy narancs is ...

ginger5.jpg

10 dkg cukrot megkaramellizáltam, hogy a kész, vízzel higított ital színben is hasonlítson a boltira (tini gyerekekkel az otthonunkban ez nem elhanyagolható szempont).

ginger2.jpg

Felöntöttem 1.7 l vízzel, és hozzáöntöttem még 80 dkg cukrot, hogy szörp sűrűségű legyen.

A meghámozott  20 dkg gyömbért (aki szereti lehet több is) feldaraboltam. A 2 db citromot, és az 1 db narancsot karikákra vágtam, és a cukros léhez adtam. Újra felforraltam a szörpöt. 1 teáskanál citromsavval savanyítottam.

ginger4.jpg

Mivel mi csipősebben szeretjük, hagytam állni kb. 3 órán keresztül, hogy a gyömbér íze kiteljesedjék.

Leszűrtem és üvegekbe töltöttem.

Szódával, vagy megfázás esetén teával is fogyaszthatjuk.

Hűtőben kell tárolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr328416882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2016.02.27. 07:50:32

Én minden nap csinálok ilyet, persze cukor nélkül - naranccsal igaz még nem próbáltam, de ma megteszem - az egészet berakom a darálóba, kis vízzel felöntöm, hagyom állni és leszűröm, nyáron hidegen, télen forrón higitva szoktam inni, A gin nem rontja el, alkalomadtán.
Nem tudtam hogy ezt a szmötyit gyömbérszörpnek hivják, másképp nézek rá ezután.

Attilajukkaja 2016.02.27. 23:24:36

Minek meghamozni a gyombert?