Egy távolkeleti étteremben ebédeltem a barátnőmmel.
Az ízvilághoz passzoló italokról beszélgetve merült fel, hogy gyömbérszörpöt kellene készíteni. Gondoltam keresek egy receptet, és elküldöm neki, de mire hazaértem annyira izgatott a téma, hogy előszedtem a hűtőben lapuló gumókat, és nekikezdtem a szörp főzésének:
Narancsos gyömbérszörp
Miért narancsos? Mert ott kellette magát a pulton egy narancs is ...
10 dkg cukrot megkaramellizáltam, hogy a kész, vízzel higított ital színben is hasonlítson a boltira (tini gyerekekkel az otthonunkban ez nem elhanyagolható szempont).
Felöntöttem 1.7 l vízzel, és hozzáöntöttem még 80 dkg cukrot, hogy szörp sűrűségű legyen.
A meghámozott 20 dkg gyömbért (aki szereti lehet több is) feldaraboltam. A 2 db citromot, és az 1 db narancsot karikákra vágtam, és a cukros léhez adtam. Újra felforraltam a szörpöt. 1 teáskanál citromsavval savanyítottam.
Mivel mi csipősebben szeretjük, hagytam állni kb. 3 órán keresztül, hogy a gyömbér íze kiteljesedjék.
Leszűrtem és üvegekbe töltöttem.
Szódával, vagy megfázás esetén teával is fogyaszthatjuk.
Hűtőben kell tárolni.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!