Szerettem volna valamivel feldobni a browniest, valami látványossal.
A csoki és a narancs passzolnak egymáshoz, de cukrozott narancshéjat készíteni napokig tart - legalábbis több recept szerint.
Én most lehámoztam 2 narancs héját egy zöldséghámozóval, úgy hogy csak a sárga rész fejtődjön le.
Egy fűszerollóval vékony csíkokra szabtam (lehet késsel is) a szalagokat, és 1 dl víz 5 dkg cukor keverékében felfőztem - kb 20-25- perc. Jó szirupos állagúra gyöngyöztettem.
Leszűrtem, és kristálycukorba forgattam.
Míg megsült a sütemény, kicsit szikkadt a narancsdísz is.
Sajnos magában is gyorsan elfogyott.A kész süteményt megszórtam a sárga csíkokkal.
Puha brownies, ropogós narancshéj - tökéletes kontraszt.
Ehető ajándéknak is jó lehet egy csinos üvegben.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!