A karácsony illatáról beszélgetünk a gyerekkel.
Egész fűszereket szagolgatunk (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió stb...). Ki jobban - ki kevésbé érzi az illatukat.
Hogyan tudnánk feléleszteni, intenzívebbé tenni a szagokat.
Őröljük meg!
Próbáltuk létrehozni a saját mézeskalács fűszerkeverékünket.
Mozsárba tettük a hozzávalókat, amit egy gyári zacskón olvastunk. Persze a gyerekek érzelmi alapon választották ki a mennyiségeket. Elkezdtük megtörni, dörzsölni, őrölni. Folyamatosan szagmintákat is vettünk, szagolgatva a "profi" mintával hasonlítgattuk.
Mikor elégedettek voltunk az őrleménnyel forralt "bort" (piros szőlőléből) készítettünk belőle.
Megbeszéltük azt is, hogy a melegítés is intenzívebbé tette az illatokat.
Egy kisebb mennyiséggel mézes kekszgolyó is készült.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!