Bodza-fizika
2017. május 17. írta: Alkotó Részecskék

Bodza-fizika

Összekészítettük az év első bodza szörpjét. Mivel a változékony időjárás miatt megfázással küszködünk ezúttal mézzel és gyömbérrel készítettük.

Azért kezdtem fotózni, mert a gyömbér darabok mókásan néztek ki a forró vízben.

bodzasur1.jpg

Szépen lecsücsültek az üveg aljára - ja egy nem.

bodzasur2.jpg

Aztán, ahogy hűlt lé, hozzáadtam a mézet. Ekkor az összes gyömbér darab felúszott a folyadék tetejére, mert megváltoztak a sűrűség viszonyok.

bodzasur3.jpg

A sűrű méz feloldódva,"nehezebbé" tette a vizet, és könnyűvé varázsolta a gyömbért.

A végén belekerült a bodza virág, és a citrom karikák, telezsúfolva az üveget, így már nem igazán lehet tudni, ki úszik, ki merül. De finom lesz az biztos.

bodzasur4.jpg

Szóval még a bodza szörpben is fizika van :-)

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr9612512361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása