Összekészítettük az év első bodza szörpjét. Mivel a változékony időjárás miatt megfázással küszködünk ezúttal mézzel és gyömbérrel készítettük.
Azért kezdtem fotózni, mert a gyömbér darabok mókásan néztek ki a forró vízben.
Szépen lecsücsültek az üveg aljára - ja egy nem.
Aztán, ahogy hűlt lé, hozzáadtam a mézet. Ekkor az összes gyömbér darab felúszott a folyadék tetejére, mert megváltoztak a sűrűség viszonyok.
A sűrű méz feloldódva,"nehezebbé" tette a vizet, és könnyűvé varázsolta a gyömbért.
A végén belekerült a bodza virág, és a citrom karikák, telezsúfolva az üveget, így már nem igazán lehet tudni, ki úszik, ki merül. De finom lesz az biztos.
Szóval még a bodza szörpben is fizika van :-)
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!