Sokat beszélgetünk a gyerekekkel az ízekről. Sok fűszer terem a kertünkben, a játszóházi foglalkozásaimra is viszek mindig többfélét, hogy ismerkedjenek a friss fűszerekkel is.
Fűszerkeverékeket készítettünk már többször is. Most az üvegben kapható, amúgy elég egyhangú olajbogyót szerettük volna izgalmasabbá tenni.
Körbejártuk a kertet, oregánót, kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot szedtünk. Fokhagymát pucoltunk. Színes borsot törtünk mozsárban.
Krumplipucolóval lefejtettük egy egész citrom héját.
Egy nagy üvegbe szórtuk az olajbogyót, a fűszereket, fokhagymát. Öntöttünk rá 1 dl olívaolajat.
Időnként megforgatva az üveget 2-3 napig pácoltuk a fekete-zöld szemeket.
A gyerekek szerint pizza illata és íze lett.
Készítettünk egy csípős változatot is, amibe egy chili paprikát tettünk a fűszerek mellé még.
Ugyanígy készíthetünk pácolt sajt kockákat is.
Trappista, gomolya, feta sajtot kisebb kockára vágunk, mellé tesszük a fűszereket, ráöntjük az olajat. Néhány napig érleljük.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!