Szeretem használni a foglalkozásaimon az éppen érő zöldségeket-gyümölcsöket.
Most érik a kék szőlő a kertünkben.
A nyáron sokat tudományoskodtunk a lilakáposzta levével, így arra gondoltunk megnézzük, hogy a kék szőlő leve is indikátorként viselkedik-e.
Összeturmixoltuk a gyümölcsöt, és leszűrtük a levét. Megnéztük azt is, hogy a kék héjú bogyók alatt egyszerű zöld hús lapul, azaz a színt, a héjban kell keresni.
Az élénk lila folyadékhoz hozzáadtunk ecetet, citromlevet, szódabikarbónát, és egy kis domestost.
Ilyenkor mindig felhívom a gyerekek figyelmét, hogy kísérletezés közben nem kóstolunk meg semmit!
A savas közeg nem mutatott igazán markáns változást, de a szódabikarbóna, és a domestos igazán látványos színváltást adott.
A friss musttal festettünk még kicsit, és a végén smoothie is készült a gyümölcsből körtével, almával.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!