Szőlőmag őrlemény mézzel
2018. január 18. írta: Alkotó Részecskék

Szőlőmag őrlemény mézzel

Vörös szőlőmag őrlemény mézzel elkeverve-reggelire. Ez most a legújabb kedvencünk.

szm3.jpg

Ősszel szüret után a leszedett, és kipréselt vörös szőlő magját áztatással, ülepítéssel, és rengeteg mosással sikerült szép tisztára mosni.

Majd a sütő maradék hőjén zörgősre szárítottam.

sz13.jpg

Most szépen megőröltük (kedves Barátaink profi malomjában porítva), és mézzel elkeverve a reggeli vajas kenyérre aplikálva fogyasztjuk.

A benne lévő antioxidánsok, polifenolok, és még más jótékony anyagok felveszik a harcot a magas vérnyomás, az érrendszeri betegségek, és szabadgyökök ellen. Mindez a kertünkből hasznosítva.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr5013586951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása