Vörös szőlőmag őrlemény mézzel elkeverve-reggelire. Ez most a legújabb kedvencünk.
Ősszel szüret után a leszedett, és kipréselt vörös szőlő magját áztatással, ülepítéssel, és rengeteg mosással sikerült szép tisztára mosni.
Majd a sütő maradék hőjén zörgősre szárítottam.
Most szépen megőröltük (kedves Barátaink profi malomjában porítva), és mézzel elkeverve a reggeli vajas kenyérre aplikálva fogyasztjuk.
A benne lévő antioxidánsok, polifenolok, és még más jótékony anyagok felveszik a harcot a magas vérnyomás, az érrendszeri betegségek, és szabadgyökök ellen. Mindez a kertünkből hasznosítva.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!