Nemrég az egyik foglalkozáson magvakkal kísérleteztünk.
Beszélgettünk arról is, hogy mennyi hasznos nyomelemet tartalmaznak a magok.
Ennek apropóján ma magvas gofri készült, földimogyoróval, lenmaggal, szezámmaggal, zabpehellyel, reszelt sajttal.
A recept hozzá:
1 bögre teljes kiőrlésű liszt, fél csomag sütőpor, fél bögre zabpehely + 1 evőkanál földimogyoróval finomra őrölve (késes aprítóban), 1 bögre tej, fél bögre reszelt sajt, só bors, 1 evőkanál lenmag, 1 evőkanál szezámmag. A magvakat lehet ízlés szerint variálni.
Sűrűbb tésztát kapunk. Gofri sütőben megsütjük. Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, esetleg ketchup, vagy majonéz is illik hozzá.
Gyors és egészséges uzsonna lehet.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!