Kísérleteim

Alkotó Részecskék

Almaecet - kamrakincs

2020. március 17. - Alkotó Részecskék

Ősszel kaptam egy csomó hullott almát, amiből "Nagyanyáink bölcsessége" mintájára készült sok minden, többek között életem első almaecete ( a receptet itt találjátok).

Aztán szépen elfelejtődött a spájzban.Negyedére párolgott el az értékes nedü, persze annál finomabb lett.

ec1.jpg

Most mikor ezek a sorok íródnak az anyák többsége gyermekeit etetgeti almával a karanténban.

Kérlek készítsetek almaecetet a héjakból, magházakból, ne dobjátok ki!

Én most leszűrtem az enyémet az ecetágy finom rétege alól, és pasztőrizáltam 60 fokon.

ec3.jpg

A mai almaevés maradéka + 1-2 egész alma újra nekiálltam, hogy megetethessem az ecetágyat.

ec4.jpg

2 hétig kevergetem a következő elegyet az üvegben: 1 kg alma darabka, 10 dkg cukor vagy méz, vagy fele-fele arányban mindkettő, kb 2 l langyos víz.

2 hét után leszűröm, és ráöntöm régi ecetágyra- utána hagyom még legalább 4 hétig érni.

ec5.jpg

A most leszűrt értékes kortyok, pedig jók lesznek az immunrendszer erősítésére, vitaminok, és ásványanyagok pótlására, és még rengeteg bajra megfelelő segítséget nyújtanak (itt olvashattok még róla bővebben)

ec2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr4115530680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.