Almaecet - kamrakincs
2020. március 17. írta: Alkotó Részecskék

Almaecet - kamrakincs

Ősszel kaptam egy csomó hullott almát, amiből "Nagyanyáink bölcsessége" mintájára készült sok minden, többek között életem első almaecete ( a receptet itt találjátok).

Aztán szépen elfelejtődött a spájzban.Negyedére párolgott el az értékes nedü, persze annál finomabb lett.

ec1.jpg

Most mikor ezek a sorok íródnak az anyák többsége gyermekeit etetgeti almával a karanténban.

Kérlek készítsetek almaecetet a héjakból, magházakból, ne dobjátok ki!

Én most leszűrtem az enyémet az ecetágy finom rétege alól, és pasztőrizáltam 60 fokon.

ec3.jpg

A mai almaevés maradéka + 1-2 egész alma újra nekiálltam, hogy megetethessem az ecetágyat.

ec4.jpg

2 hétig kevergetem a következő elegyet az üvegben: 1 kg alma darabka, 10 dkg cukor vagy méz, vagy fele-fele arányban mindkettő, kb 2 l langyos víz.

2 hét után leszűröm, és ráöntöm régi ecetágyra- utána hagyom még legalább 4 hétig érni.

ec5.jpg

A most leszűrt értékes kortyok, pedig jók lesznek az immunrendszer erősítésére, vitaminok, és ásványanyagok pótlására, és még rengeteg bajra megfelelő segítséget nyújtanak (itt olvashattok még róla bővebben)

ec2.jpg

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr515530680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása