Ha otthon vannak a gyerekek mindenből ki kell hozni a maximumot.
Ha segítenek ebédet készíteni, akkor játszva tanulják a főzés fortélyait, de közben juthat idő egy kis kísérletezésre.
Hozzávalók:
Nálunk karfiol, de bármilyen keményebb zöldség megfelel: sárgarépa, krumpli, karalábé, zeller.
Fogpiszkáló, bambusz vagy hurkapálca
1 db 1-1.5 literes palack
Vágjuk a zöldséget legalább 3x3 cm-es kockára - kell belőle 3 db / gyermek.
Szúrjunk az egyikbe egy fogpiszkálót.
Tegyük fel a kérdést a gyermekeknek, hogyan tud megállni a zöldség darab a fogpiszkáló hegyén?
Használjunk hozzá egy műanyag palackot! Nem fúrhatunk lyukat a kupakba.
Tegyük ki az asztalra a fogpiszkálókat, és a bambusz pálcát. Ezeket lehet használni.
Hívjuk fel a figyelmet arra fizikai jelenségre, hogy ha valaminek túl magasan van a súlypontja, az mindig felborul.
Vigyük lejjebb a súlypontját a kis fogpiszkáló-zöldség rendszerünknek.
Szúrjuk bele a fogpiszkálón lévő karfiolba (zöldségbe) a hosszabb pálcát, és applikáljuk a végére a másik két darabot is.
Olyannyira stabil lehet a rendszerünk, hogy akár meg is forgathatjuk, akkor sem borul le.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!