Alkoholos filc varázslat - kísérlet
2020. március 19. írta: Alkotó Részecskék

Alkoholos filc varázslat - kísérlet

Kísérletezős foglalkozásaimon nagyon sokszor használom ki a konyhai papírtörlő tulajdonságait.

Ebben a kísérletben az alkoholos filccé a főszerep.

Hozzávalók:

Konyhai papírtörlő

alkoholos filc

egy lapos tányér némi vízzel

Hajtsunk félbe a konyhai papírtörlőt, az egyik felére írjunk egy feliratot, vagy rajzoljunk úgy, hogy a varázslatos szöveg, vagy ábra másik részének hagyjunk ki helyet, mert ez majd a lap másik felére kerül.

af7.jpg

A másik oldalra készítsük el a szöveg, vagy rajz másik részét. Tartsuk a fény felé a papírt, hogy lássuk jó helyre került-e a másik ábra.

af6.jpg

Hajtsuk össze és tegyük egy tányér vízbe.

af1.jpg

Ahogy a papír elázik előkerül az szöveg, vagy a rajz másik része.

af3.jpg

A vízbázisú filctollal elmosódik az ábra, de persze azzal is lehet is lehet kísérletezni, vagy egy másik kísérlethez felhasználni.

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr4515535418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása