Leonardo a polihisztor
2020. április 15. írta: Alkotó Részecskék

Leonardo a polihisztor

Maradjotthon Anya a polihisztor

Ma van Leonardo da Vinci születésnapja. Több gondolatot is felvet bennem az évforduló. 2020 "Maradjotthon" anyaként én is kicsit polihisztornak érzem magam - miközben Leonardo-ról készülök írni.

leo16.jpg

Foglalkozásaim egyik kedvenc témája Leonardo munkássága.

Beszélgetünk a gyerekekkel arról, mit is jelent a polihisztor szó. Leonardo da Vinci olyasfajta ember-művész volt, akit minden érdekelt, mint engem is, bár párhuzamot vonni közte és köztem kicsit merész :-)

A "reneszánsz művésszel" foglalkoztunk nemrég a Szakicska-házban:

Megtudtuk, hogy tükörírással írta a jegyzeteit - ki is próbáltuk:

Készítettünk tojás temperát

leo15.jpg

tojássárgáját kevertük ki mindenféle természetes anyaggal: téglaporral, szénporral, zúzott mustármaggal, pépesített petrezselyemzölddel ...

leo14.jpg

És festettünk.

leo13.jpg

Megmértük magunkat az emberi test arányait kutatva.

leo11.jpg

Megvizsgáltuk a találmányait

leo12.jpg

 

Miközben arról gondolkodom, hogy Leonardo mennyire sokrétű ember volt, eszembe jut, mennyi mindennel foglalkoztam az elmúlt napokban, mint karatén-anya, és ezzel párhuzamosan tisztelet minden anyának, aki hasonló polihisztorként működik 2020 tavaszán:

csak egy pár a politevékenységekből: kovászos kenyeret sütök, immunrendszer erősítek, tanítok, új recepteket próbálok ki, kovászos kalácsot sütöttem életemben először, palántát nevelek, hajat vágok, kertet művelek, élelmiszer-és gyógyszerbeszerző állásom van, családi lélekgyógyítást végzek, támogatom beszélgetéssel-beszerzéssel az idős szülőket, újrahasznosítok, blogot írok ... (és ezek csak úgy karitatíve ... :-), mert szeretem a családom )

leo22_1.jpg

leo24_1.jpg

leo25_1.jpg

leo26_1.jpg

leo27_1.jpg

leo28_1.jpg

leo29_1.jpg

leo30_1.jpg

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr10015614382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása