Két apropója is van ennek a posztnak.
Az egyik:
Kedves barátnőm mai írását olvasva 2020 áprilisában azt hiszem lassan tényleg átalakulok én is a klasszikus értelemben vett gazdaasszonnyá. Igyekszem minden maradékot átváltoztatva az asztalra tenni.
A másik:
a Föld-napi projekt hét 2020 - aminek egyik fontos pontja számomra a takarékosság -jelen esetben a konyhában.
Reggel bekukkantottam a hűtőbe, és a vasárnapi sült karaj nyesedékéit,
egy fél üveg házi lecsót, maradék rizst,
és egy gyönyörű padlizsánt szemrevételeztem.
Ebből alakul a mai ebéd – egy dzsuvecs ihlette padlizsán rakottas.
A húst apróra vágtam késsel, hozzákevertem a rizst és a lecsót.
A padlizsánt szeletekre vágtam, megpirítottam egy kis olajon serpenyőben.
A padlizsán szeleteket leraktam egy tepsiben, rárétegeztem a rizses keveréket.
Befedtem a maradék padlizsán karikákkal. Egy tejfölt elkevertem egy tojással, és rakottas tetejére kentem.
180 fokon kb. 30 percet sül.
Ja, és nagyanyáink bölcsessége nyomán a kiürült tejfölös pohár kimosva, kilyukasztva a következő paradicsom palánta helye lesz.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!